LL: Taktik - ny ras

0kommentarer

Spelguiden finns här om det är den ni är ute efter.

Britannia Petite
Kom till spelet typ den 9:onde maj. Många har skaffat sig sådana nu, av olika orsaker. Men en ny ras är rätt svår att få igång. För det första så är alla kaniner i rasen värdelösa i tävlingssammanhang. Eftersom att alla kaniner tävlar mot alla raser så får de tävla mot kaniner som är all perfect med non perms över 2000 i värsta fall. OM man inte registrerar kaninerna i grupper och ställer ut i grupperna. Fast det är inte heller en vinstgaranti, så länge det inte är en grupp bara för den nya rasen.

Jag har inte skaffat mig någon BP men jag har kvar en kanin från förra nya rasen EWR (European Wild Rabbit). Min kanin är dålig, dålig för att vara av den rasen och hade från början väldigt dåliga non perms. Men hon är ett bra exempel på hur man ska göra för att få en ras bättre från grunden.

Skaffar man sig en kanin från djuraffären har den non perms som gör att den inte kan registreras i RFA - men får man upp non permsen till godkänd nivå så kommer man kunna registrera den i RFA! Men avlar man kaninen med en annan djuraffärskanin som inte är reggad i RFA och sparar en unge därifrån så kommer den ungen inte att kunna bli registerad i RFA alls (om man inte betalar typ 7000 spelpengar med hjälp av en credit).

Därför: Bör man behålla de första kaninerna av en ny ras, sköta om och tävla med de varje dag i grupper + agility och sen inte avla på de förrän de är RFA registerade och gärna inte innan 5års ålder - i alla fall inte för att spara ungarna. Altenativt avla med en RFA registrerad hane med bästa tänkbara non perms.

RFA:
*Nybörjare kan registera 10 kaniner / marsvin i RFA oavsett hur dåliga non perms de har.
*Bara kaniner registrerade i RFA får tävla på RFA tävlingar
*Bara kullar där båda föräldrarna är registrerade i RFA får kullregistreras (alla ungar i kullen får ökade non perms)
*Bara ena föräldern måste vara RFA registrerad för att ungarna i en kull ska kunna gå att registrera


Britannia Petite, luckylapine,

Kommentera

Publiceras ej