Djur.nu, Stallet.se, Hipponized.com, Kaninspelet.se, Marsvinsspelet.com, Farmliv.se, iStable.se, se.Howrse.com, Starstable.com/se ... Typ alla dessa sidor utom möjligen marsvinsspelet och howrse är i huvudsak inriktat på barn och tonåringar. Typ 8-16år är väl den ungefära ålderskategoriseringen. Och det är ju helt okej så sätt, det går utmärkt att vara medlem ändå även om man kanske är äldre än åldern som sidan är gjord till. Men vad som är rätt störigt är att det inte riktigt finns en sida för typ 17-25åringar. Nu menar jag inte att det skulle vara djursidor/spel... Men liksom en mötesplats utan specifik inriktning för unga vuxna. Visst vi har kamrat.com, emocore.se, ungdomar.se och helgon.se - och så det faktum att alla har facebook / twitter / tumblr. 

Jag tycker det saknas en community för unga vuxna, där man kan diskutera allt mellan himmel och jord utan att behöva tänka på "barnen" på sidan. Där folk hade kunnat lägga ut vilka bilder som helst, utan att behöva tänka på ev. barn som fanns på sidan. Eller för den delen rollspel som på andra sidor skulle ge alla parter ban direkt. En sida där man kan heta vad sjutton man vill utan att det ska uppfattas som stötande. Och ja sådana sidor finns redan. Men de har sexuell inriktning och då är det en sida med en specifik inriktning och det var det som det inte skulle vara. 
 
Gillar fortfarande idén om att man kan diskutera saker med främlingar utan att veta deras för och efternamn alá facebook eller att man ska kunna föra en diskussion med någon utan att hela världen kan se och sprida det vidare alá twitter / tumblr. De sidorna är bra ja, men inte hela tiden, jämt och till allting. Ett vanligt forum hade kunnat fungera prima det med men då bör man vara ett gäng när man startar det och sen fortsätta i samma anda och försöka få in fler och fler med tiden. Ungdomar.se är väl i och för sig det närmaste man kan komma detta i nuläget. Så jag får väl bli medlem där igen när andan faller på...
facebook, farmliv, howrse, istable, marsvinsspelet, nya communitys, tumblr, twitter,
Eller vad han kommer få heta när han är klar... Frambenen är helt åt helvete och halsen är för kort. Men liksom palla ändra. Är ju bara första hästen liksom och han ska troligen vara valack ändå så. Kommer troligen att rita om honom ändå nån dag och då blir det väl bättre. Och så måste jag komma på en story med honom till rollspelet... Och fortfarande behöver ett stallnamn kommas på :3

 
 
fjording, harpg, häst, rita, roleplay, rollspel, rpg,
Tänkte joina HARPG eftersom jag tycker jag saknat något men vet inte vad så det kanske är det. Vet inte om stallet.se blir så mycket att ha kvar längre efter ägarbytet - får se, och vet inte om iS eller FL är så mycket att ha heller - får vänta och se. (iS lär jag iaf inte hänga på, sidan är för plottrig för mig). Så HARPG alltså... Står för Horse Art Role Play Game. Jag är inte mycket för rollspel känner jag, men kan ge det ett försök. Sen är det kanske inte så väldigt mycket role play game ändå. Men jag vet inte, har inte varit in och kollat så mycket på det än. Mer än hur man registrerar sig... Tänkte göra en ny deviantart account men funderar kring namn och så nu, vet inte om jag ska heta som jag brukar eller ta något helt nytt. Min första häst har jag i alla fall skissat upp:
 
Ännu långt ifrån klar, klippa och klistra i skissen kommer bli aktuellt. Tänkte att det skulle till att vara en fjording eller möjligen fjordkorsning (om man får ha korsningar som första häst?). Enligt de jag vet om som spelar HARPG så lär man sig massor och det är kul att komma på nya hästar, avla och byta bort hästar. Jag känner mig sjukt ringrostig när det kommer till att rita hästar. Har inte gjort det på flera år och jag ritar hellre oseriösa bilder än sådana som ser realistiska ut. Men skam den som ger sig! Spelet verkar ju gå ut på att man ska utvecklas så skadar väl inte att försöka i alla fall?
game, harpg, häst, måla, rita, roleplay, rpg, skiss,
Var ju ute och fotade katterna för nån vecka sen. Men inte alla katter får gå ut ännu. Selma har utegångsförbud tills hon kastreras. Vill väldigt gärna ha henne kastrerad men ingen har någonsin tid. Förhoppningsvis så blir hon mindre allergiframkallande efter kasteringen, vill ju kunna gosa med henne utan att efteråt inte kunna andas på några timmar. Men det är nog ingen som förstår hur pass allergisk jag är mot henne egentligen. Aja. Bilddags!
 
fotografi, katt,
Kunde inte sova i natt så jag vandrade in på försvarsmaktens hemsida. Har en "vän" som jobbar inom den ... Organisationen?! Myndigheten?! Eller vad man nu ska kvalificera det som. Han tycker i alla fall att jag borde söka dit. Så jag kollade och typ... Ja fast nej. Fysisk träning är verkligen inte min starka sida. Hade säkert kunnat passa bra som nån som pysslar med IT saker - övervakning eller liknande. Men att springa runt i skogen som nån jävla blair witch project. Nej tack. Det positiva är väl dock att de verkligen uppmuntrar invandrare att söka - info sidan fanns på turkiska, arabiska, somaliska osv. Och man får möjlighet att plugga svenska, matte, engelska och samhällskunskap a. Får boende och mat på samma gång och resor hem. Så att så sätt låter det ju bra. Men fy fan för fysisk träning!
blair witch project, diciplin, fy fan, fysisk träning, försvarsmakten, militären,
iStable vs Farmliv känns som Djur.nu vs Stallet.se, eller om man så vill Ful vs Snygg. Men utseendet är kanske inte allt? Hittills är min uppfattning om sidorna:

iStable
Ser ut som en hoarder på lsd har gjort layouten. Eller om man så vill, hemmet hos nån som har blommiga tapeter i alla rum, blommiga möbler samt gardiner, trasmattor i -alla- färger på alla golv, små tavlor på alla väggar och tusentals prydnadssaker i glas som står -överallt-. Man blir helt enkelt jävligt trött i huvudet av den sidan - i det skick den är i nu. Fast vem vet, det kanske händer grejer när den lanseras på riktigt i morgon!

Farmliv
Minimalistiskt, eller om man så vill, som en nyrenoverad lägenhet utan möbler.

Båda sidorna verkar ha tagit in majoritet av konstiga admins och crew, typ de som man aldrig någonsin hade släppt in som crew på stallet/mydreamstable/minstald/minstall/meinpferdchen av olika orsaker (framförallt misstanke om fusk/oärligt spel). Men de gör ju som de vill med den saken. Apropå djur.nu så är det nog den enda svenska sida jag kommer hålla till på framöver, har kontot Achatina där. Jag har ju vissa sidor som jag väntar på ska komma ut med. Så här går det ingen nöd på näppen x)
farmliv, istable, lsd, minimalistisk,
 
Har verkligen ingen lust att ha kvar mina marsvin längre. Hur söta och underbara de är. Intresset är på 0% och hade det funnits 'RSPCA' som i Storbritannien och "ASPCA" som i USA så hade jag lämnat de jag har kvar dit. Men nu är vi ju inte så tursamma. Har funderat på att äta upp de till och med. Men eftersom marsvin i sig har väldigt lite kött på kroppen och att mina marsvin är generellt sett mindre i storlek än många andra marsvin så skulle det nog vara olönt. Trodde att dessa två skulle bli svåra att hitta hem åt pga ögonfärgen men det var tvärt om. Dock är de ju de sötaste jävla marsvinen som finns <3 Förutom en av honorna som är den enas kullsyster. Honorna står på tur nu men har inget hem på lut åt de. Om jag får iväg honorna så har jag tre hanar kvar, varav en är sjuk och därför inte bör säljas, en ensam efter att burkompisen dog... Så jag tänkte kanske foga samman de tre till en grupp. Men vi får se helt enkelt.
marsvin, såld,
Hojta om ni inte vill vara med i listan eller om ni vill vara med och inte är med idag x) Tänkte annars en lista över spelare hade kunnat vara bra att ha om man behöver diskutera spelet på svenska!

Snowflake (#386)
Angelica (#516)
Kyla (#638)
Gille (#996)
MoaHelaNatten (#1364)
Acro (#2773)
Primrose (#2798)
Nike (#2824)
Sodaduck (#2829)
Linzon (#2833)
Felill (#2873)
Meggernie (#2912)
Idasorli (#2877)
Amanda (#2980)
YelQ (#3226)

luckylapine, medlemmar, svenskar,
Att någon klipper ut vad sharon säger till honom efter att han har sjungit.
Andrew De Leon, goth, tumblr,
De är lite ur fokus osv. Men gillar ändå färgerna och tja... Några bilder måste man ju ha x)
brännässla, forgetmigej, gräslök, körsbärsblommor, körvel, maskros, tulpan, vårtecken,
canon eos 400D, fotografi, husdjur, huskatt, katt,
Satt på facebook i godan ro och scrollade runt i min timeline när denna artikel dök upp. Innehållet kommer inte som en jättenyhet för mig, men jag trodde / hoppades verkligen att det hade stoppats vid det här laget. Men nej. Artikeln är kanske inte helt 100% korrekt - eftersom bara EU målas ut som boven i dramat. Den verkliga boven är ju Monsanto.
 
Monsanto tillverkar växtgifter. Sådana man stryker / duschar på typ tistlar och sådant så dör hela plantan hela vägen ner till minsta lilla rot. Åker man runt på hösten kan man ofta se hela fält som är onaturligt gula. Då är det någon som har varit framme och sprutat ner sin åker med ett monsanto gift. Monsanto tros ligga bakom att nästan alla vilda bin på jorden har dött ut - det spekuleras i att detta är en medveten strategi för att sen kunna sälja sin egenuppfödda bi ras - som dock är en sämre pollenerare än de vilda bina. Monsanto har även tillverkat kända gift som "Agent orange" - som sprutades på skogen för att skogen skulle dö och amerikanska soldater skulle komma åt och kriga lättare i den koreanska regnskogsvegitationen. Giftet landade på människor och resten är historia.

Varför i hela fridens namn ska de kontrollera vad jag har i min trädgård, din balkong eller blomkruka? De vill tjäna pengar ja, men varför göra det så här som det står i lagförslaget? Vilket är att förbjuda alla sorters frön och knölar (typ morötter, potatis, rödbetor etc) som Monsanto inte har fött upp själva. De gör det förbjudet att skapa egna sorter, de gör det förbjudet att ta till vara på gamla sorter - sådana som din morfarsmor åt när hon var barn. Och ertappas man med att odla något som inte finns med på listan över godkända grödor så riskerar man att hamna i fängelse upp till 2år.

Jag vill ju gärna äta mat som har så stort genetiskt material som möjligt, som inte är klonat eller framtaget i laboratorium. Jag vill kunna äta gula morötter, lila morötter, klotformade morötter, vita morötter, vit och röd randiga morötter, röda morötter och helt vanliga morötter - samtidigt utan att äta något som till stor del är illegalt. Den här lagen är som att en hunduppfödare av 3-4 raser skulle få hela Europa att förbjuda all avel av hundar som inte tillhör de raser och de linjer som den kenneln föder upp. Och alla som skulle vilja börja föda upp hundar skulle vara tvingade att köpa hund från just den kenneln.

Finns lite olika protestlistor men avaaz är väl typ bäst? Och otroligt att det inte kommit in fler påskrivningar (fast de andra protestlistorna jag har sett har haft 220000 påskrivningar men de båda är tyska).
BLUP, agent orange, avaaz, balkong, blomkruka, europa, facebook, förbjudet, genetik, monsanto, plant reproductive material law, trädgård,
Är inte svenskar, bor inte i Sverige - inte ens i närheten av Sverige. Så förvirringen för mig är total när någon av de åker till Sverige och börjar posta bilder från Sverige på facebook. Eller Norge för den delen med. Är inte så att jag missunnar de någonting men typ... Våldgästa mig?
facebook, norge, sverige,
Laddade om för en ny omgång igår (det är det enda spelet jag träffat på som går i omgångar men det är rätt schysst ändå även om man förorar det man kämpat för under månader varje gång det startar om. Det ger liksom alla en chans att ligga i toppen, ändra avelsstrategier osv. Så kanske något som fler spel skulle ta efter). Jag upplever sidan som otroligt seg sen omstarten :( Men det kanske ger med sig sen...

Ska iallafall köra med Cresteds i år igen, även om det känns som om fler kommer göra det >.>
marsvin, marsvinsspelet,
Och Danmark vann - med en låt som kritiker jämför med Loreens låt förra året. Men jag som verkligen råhatade Loreens låt diggade denna. So what om hon lallar runt på golvet barfota - Loreen var knappast först med barfotadans. Jag associerar barfotadans med Di-Leva. Estland borde ha fått mer poäng än vad de fick, sjunga på orignalspråk med en super eurovisionlåt bör ju få höga poäng tycker man. Men nej. När Litauen skulle ge poäng till sin granne trodde jag att de skulle ge lite till Estland, men nej. Ryssland ofc. Pre Intervjun med Islandsbidrag fick samtliga att sätta i halsen när han i mening 1: Sa att han var 23år och i mening 2: Att han hade barn varav ett var 10år gammalt. "Gäller att börja i tid när nu Island är överrepresenterade med Parkinson!" Fast det var hans sambo's barn apperantly. Hade inte klagat över att ha honom som pojkvän :3 Och om fler islänningar liknar honom känns det som ett bra hunting grounds.

Min mamma satt och surade över att Bulgariens bidrag inte kommit till final, det till trots att hon inte minns låten, mer än att den hade lustiga instrument i sig. Åh så pinsamt (on behalf of her) när Tysklands förra vinnare vadhonnuheter blandade ihop Norge och Danmark, #ångestforever lätt. Cascada för Tyskland var ... Inte alls så bra som hon brukar vara när hon cascadar andra låtar. Förvisso hade det enkelt kunnat fixas med lite bas i stil med Norges bidrag <3 Men det är nog för att jag mer lyssnar på den typen av musik hellre än vad som presenteras i Eurovision. Jag kan erkänna att jag tittar på Eurovision mycket för att upptäcka när min typ av musik spelas i det sammanhanget. Lite därför ville jag väldigt gärna att Nederländerna skulle vinna, även om det bidraget inte tillhör min genre - men skulle de hålla i Eurovision hade de ju knappast kunnat undgå ifrån att ha med deras andra kändisar med och några av dessa får man hoppas på skulle matcha min smak mer :3

För övrigt så trodde "min" engelsman på skype att Yoiho var en animé figur, for real. När Grekland fick höga poäng i början så lade vi kommentaren "Ah men va faaan de har ju ändå inte råd att hålla Eurovision" - vilket ju är sant och det skulle säkert stämma in på Azerbaijan också men de tänker väl inte så långt... Alla vill vinna, men ingen vill stå för nästa års kalas. Och så Erik Saades kommentar - typ "Petra you are so #MILF" - om den var uppdiktad av honom själv och inte i manus - så är jag beredd att hålla med den jag känner som har gått i paralellklassen med Erik ... Han är en douchbag. - Och det gick ut i alla länder som kollade på Eurovision. *Facepalm*

Rumäniens kastrat yttrade i alla fall kommentaren (något i stil med) "I look kind of androgynumus, half woman half you know" vilket vi LOL:ade på här hemma. Och Belgiens bidrag påminde rent utseendemässigt som en avkomma mellan Darin och sångaren i Serbiens bidrag 2007.
MILF, azerbaijan, bulgarien, danmark, douchbag, estland, eurovision, grekland, island, nederländerna, norge, rumänien, serbien, tyskland,
Spelguiden finns här om det är den ni är ute efter.

Britannia Petite
Kom till spelet typ den 9:onde maj. Många har skaffat sig sådana nu, av olika orsaker. Men en ny ras är rätt svår att få igång. För det första så är alla kaniner i rasen värdelösa i tävlingssammanhang. Eftersom att alla kaniner tävlar mot alla raser så får de tävla mot kaniner som är all perfect med non perms över 2000 i värsta fall. OM man inte registrerar kaninerna i grupper och ställer ut i grupperna. Fast det är inte heller en vinstgaranti, så länge det inte är en grupp bara för den nya rasen.

Jag har inte skaffat mig någon BP men jag har kvar en kanin från förra nya rasen EWR (European Wild Rabbit). Min kanin är dålig, dålig för att vara av den rasen och hade från början väldigt dåliga non perms. Men hon är ett bra exempel på hur man ska göra för att få en ras bättre från grunden.

Skaffar man sig en kanin från djuraffären har den non perms som gör att den inte kan registreras i RFA - men får man upp non permsen till godkänd nivå så kommer man kunna registrera den i RFA! Men avlar man kaninen med en annan djuraffärskanin som inte är reggad i RFA och sparar en unge därifrån så kommer den ungen inte att kunna bli registerad i RFA alls (om man inte betalar typ 7000 spelpengar med hjälp av en credit).

Därför: Bör man behålla de första kaninerna av en ny ras, sköta om och tävla med de varje dag i grupper + agility och sen inte avla på de förrän de är RFA registerade och gärna inte innan 5års ålder - i alla fall inte för att spara ungarna. Altenativt avla med en RFA registrerad hane med bästa tänkbara non perms.

RFA:
*Nybörjare kan registera 10 kaniner / marsvin i RFA oavsett hur dåliga non perms de har.
*Bara kaniner registrerade i RFA får tävla på RFA tävlingar
*Bara kullar där båda föräldrarna är registrerade i RFA får kullregistreras (alla ungar i kullen får ökade non perms)
*Bara ena föräldern måste vara RFA registrerad för att ungarna i en kull ska kunna gå att registrera


Britannia Petite, luckylapine,
[3:29:57 AM] Kyla: men alltså medlemmarna där bryr sig FÖR mycket om sidan
[3:30:17 AM] Christoffer: Som folk gör med facebook
[3:30:54 AM] Kyla: typ xD men liksom typ börjar föda upp massa djur i verkligheten för att ha något att fota och sälja på sidan xD
[3:31:17 AM] Christoffer: o_O
[3:31:30 AM] Kyla: eller folk som skuldsätter sina föräldrar för att vinna sidans tävling som avgörs varje vecka
[3:31:48 AM] Christoffer: huh? vadå för tävlingar? :O
[3:31:55 AM] Kyla: typ snyggast medlemssida
[3:32:03 AM] Christoffer: ...
[3:32:13 AM] Kyla: man vinner en bild på en pokal som visas på ens sida forever and ever
[3:32:21 AM] Kyla: och lite spelpengar och sånt
[3:32:28 AM] Christoffer: hahahahahahahahahahahahhahahahahaha
[3:32:34 AM] Kyla: eller hur xD
[3:33:30 AM] Kyla: finns utställningar för djuren med :P samma princip där fast djuren får en rosett... men hörde att nån medlem har med 90st djur i tävlingen den här veckan (man får ha 1 per djurart och stall) personen har då alltså minst 90 olika medlemmsidor x)
[3:33:39 AM] Kyla: bara för att vinna
[3:33:45 AM] Christoffer: HERREGUD..
[3:33:48 AM] Christoffer: ORKAR INTE LYSSNA
[3:33:49 AM] Kyla: jag vet xD
[3:33:51 AM] Kyla: hahahaha
chat, skype, stallet.se,
Känns jättenördigt att faktiskt kolla på det, har ratat tävlingen i flera år. Eller okej, jag brukar se delar av finalen men inte riktigt följa med som i år - även om jag är långt ifrån eurovision nörd x) Men vad fan, det är bara Eurovision en gång per år xD Lite som julafton och påsk, inte fan firar man det för att man är kristen / hednisk. Det är en tradition, djupt rotad sak man "bara måste göra" för att passa in. Men finns inget att passa in i här, eller för mig, men musiktävlingar? Kan ju inte skada att kolla då ju :3

Anyhow, har försökt sätta samman en favoritlista - men den är fortfarande i behov av att göras klar om man ska kunna kalla det en topp 10 lista... Men i alla fall (och utan inbördes ordning):

 
Nederländerna -^


Malta -^


Estland -^
 
Norge -^

 
Ungern -^
Kollar man inte så noga på deras bakgrundsgrejs så ser det ut som om trollface seglar förbi då och då xD
 
 
Danmark -^
eurovision, nörd,
Har gjort en smoothie, skulle gärna fota den men den har en hyfsat oaptitlig färg så avstår. Den smakar dock rätt gott...

2dl Havremjölk - stod det i receptet, Havremjölk smakar hudkräm så jag tog vanlig mjölk.
1dl Färska eller frysta hallon - tror jag det stod i receptet, eller i alla fall bär. Hade körsbär i frysen så jag tog 2 dl och värmde på spisen och plockade ur alla kärnor... Blev nog ungefär 1dl kvar eller mindre i slutändan.
1 mogen banan
3 aprikoser - jag tog rivna morötter istället
1msk havregryn - glömde ta med detta
 
Bärsörjan hade nog behövt kylas ner först innan smoothien gjordes men i övrigt så blev det ändå rätt bra trots ändringen av receptet!
körsbärssmoothie, morotssmoothie, recept, smoothie,
Är det Eurovision. Tydligen är det den 18:onde x)
Och även Norges Nationaldag.

Men framförallt så startar marsvinsspelet.com om till en ny omgång <3
Mina förhoppningar på omstarten är:
  • Det nya systemet får stanna en omgång till
  • Lunkaryor läggs in
  • Färgen gray läggs in
  • Fler kullar per vecka
marsvin, marsvinsspelet,
Tappat bort min pikachu kanin bara... Får leta upp den så den inte försvinner helt.
avatar, kanin, katt, lucia, lussekatt, marsvin,
Apropå stallet.se - om man får lov att vara nördig som fan. Så tycker jag det är lite underligt att man nöjt sig med det lilla på sidan och inte velat ha mer än bara det lilla. Metaforiskt? Ja, men menar så här: Ett djur där bedöms endast genom fyra aspekter: 1: Bilden, 2: Med/Utan stamtavla/avkommor, 3: Rosett och 4: Uppfödare. Där bilden är det främsta elementet. Man kan leva med att ett djur kommer från en nonsensuppfödare, och att den är framavlad så länge bilden är snygg och om den ev. har rosett. 
 
Men varför nöja sig med det lilla egentligen? Ta tex Howrse, lägger man massa pass på hästen förbättras den avsevärt på något sätt, gör man fölprogramet på ett sätt vs något annat sätt förbättras/försämras hästen mot vad den annars hade gjort, man kan avla efter BLUP och efter rasinnehåll. Det är mer variationer i Howrse. Eller som Dogdayzz (som jag vet väldigt få svenskar har provat)... Hundarna bedöms framförallt genom; 1: Hälsa, som avlas fram genom genrationer av selektiv avel. 2: Utseende i rastävlingssammanhang. 3: Genetik. 4: Utseende genom genetiken. 5: Autobild, om sådan finns. 6: Titlar. 7: Och sen om den har en personlig bild eller ej. Ju mer detaljer det finns involverat... Desto roligare blir det ju. Speciellt för -alla- medlemmar, inte bara de som bor på ett stuteri och har en systemkamera för 30' kr eller vad man nu har som gör att man lyckas. 
 
Mitt fotointresse har väl fått en skjuts uppåt av s.s, men jag tycker inte att djurfoto är så himla roligt. Det är då mycket roligare att experimentera med genetik och avel - men inte på riktigt. För orka sitta och inte veta var man ska göra av ungar man inte får sålt eller för den delen riskera livet på sina husdjur varje gång avelsandan faller på.. Stallet.se's fall är nog i att så stor del av sidan gick ut på att medlemmarna skulle sitta flera timmar UTANFÖR sidan och förvisso jobba med saker TILL sidan... Men varje minut man spänderar utanför sidan desto mindre behöver man sidan för att inse att man kan ha kul. S.s har skapat massor av fotografer, webbdesigners och säkert en del författare. Men genom att sidan har format alla dessa yrkesgrupper så har den dödat sig själv på samma gång. Ett långsamt självmord.
BLUP, dogdayzz, fotografi, fölprogram, howrse, stallet.se, webdesign,
Registrerade jag mitt konto på dogdayzz och har spelat det enda sedan dess. Varit inloggad nästan varje dag, sedan dess. Men nu på senare tid pallar jag inte mer. Mina vänner har slutat på DD (av olika orsaker). Bz flyttade till Furry-paws så att hon ska kunna sälja grafik för IRL pengar - vilket man får där. FP är så fult grafikmässigt att jag inte stod ut där mer än några veckor. Furry-Paws påminner dessutom till namnet allt för mycket om furries. Vilket är en mood killer. Cz slutade för att livet tog för stor plats för att ha tid med DD. Jag går in på FP då och då för att kolla i grafikforumet, leta upp folks join.me länkar och sitta där och uggla med folk som ritar hundar och andra mer eller mindre fantasifulla djur. 

Men nog om det... På senare tid har mitt intresse för DD sjunkit så pass mycket att jag troligen kommer sluta där. Vilket i sig är lite som att stupa innan mållinjen. Det avelsmålet jag har haft med mina schäfrar i typ 1 år snart är bara några poäng från att lyckas. Kanske jag fortsätter ett tag till ändå? Slängde ut mina Irish glen of imaal terriers nu. De var sist in och först ut. Ett försök att få upp intresset igen. Men icke. Kommer ta semin från typ alla kvarvarande hanar - så man kan avla med de även efter att de blivit avlivade. Sen vetefan om man ska sälja eller avliva hundarna. Sälja är kanske bäst, så man kan sprida ut sina linjer till det yttersta. Problemet är att jag föder upp Skotsk terrier och där är det bara jag och en till uppfödare. Så mycket som ska fixas när man gör slut med en hemsida man varit tillsammans med länge :C
dogdayzz, furries, furry paws, grafik, irish glen of imaal terrier, join.me, skotsk terrier,
Som jag är... Så nu när det poppat upp tre nya communitys som är work in progress när stallet.se ska läggas ner. Så frågade jag mig själv idag.... "Sidan som halvt är ute redan, där massor har registrerat sig redan... Om folk reggar sitt s.s stallnamn där ... Och har samma lösenord som på s.s ... Så kan ju skaparna gå in i s.s stallen"... I synnerhet eftersom att ägarna till sidan verkar vara s.s medlemmar x)
 
Hade varit den största stallstölden ever in history of stallet.se xD
lösenord, nya communitys, paranoid, stallet.se, work in progress,
Har alltid sett mig som en hundmänniska men har på senare år fått inse mer och mer att det är katter jag vill ha (och gärna hundar med). Katter behöver man inte gå ut med i ur och skur. Vilket är en förträfflig egenskap. Även om jag förespråkar att man tar sin katt från ett katthem eller liknande så vill jag ändå någon gång äga raskatt. För då har man en viss "garanti" på att katten är frisk(are än genomslittliga huskatten) och man får det utseende och i ganska stor mån även det temperament man söker hos en katt. Nackdelen på raskatter är väl priset - som många gånger överstiger vad en hundvalp kostar. Men who cares? Katten lever ju förhoppningsvis ~15år eller mer. Så det kan det ju vara värt!

1. Scottish Straight
Då känns det kanske underligt att börja med en variant av en raskatt som inte är godkänd för utställning... Men jag har fastnat för deras utseende - rent kroppsligt. Temperamentet verkar toppen. Det enda hos folden jag inte vill ha är öronen. Därav stright. Men rasen har en medfödd sjukdom tillföljd av fold genen så pga detta så lär drömmen om en Scottish Straight gå om intet.
 
2. British Shorthair
Påminner ju väldigt mycket om Scottish Straight, fast många av de jag har sett hos Svenska uppfödare (på deras hemsidor) är alldeles för Perseraktiga för min smak. Något längre nos hade inte skadat. Men så finns typ världens finaste kattfärg på britten <3 Temperamentet verkar passa mig utmärkt även det.
 
3, Selkirk Rex
Vet inte så mycket om de, men gillar verkligen hur de ser ut... Liksom hur kan man inte gilla dem? :D
 
4. Sibirisk Katt
Om man gillar stora och långhåriga katter så bör väl denna ras vara perfekt? Förvisso finns ju även Maine Coon och Norsk Skogkatt med. Hade nog blivit antingen en Sibir eller Skogkatt - om katten själv får välja...

5. Europeisk Korthår

Är ju baserad på vanliga stallkatter innan massa konstiga raser utifrån kom in i bilden. Så även om man kan skaffa sig en stallkatt gratis så hade jag inte tyckt det varit så illa att ha en renrasig. Blir ju som att ha en katt som är genetiskt fast i 1970 talet eller när nu rasen kom till. Innan Siames, Perser och Birma avlades in i vanliga huskatter för att få 'roligare färg'. Dessutom är det ju en svensk ras vilket ju är ett plus i kanten, man ska bevara inhemska raser <3
britiskt korthår, europeiskt korthår, europé, katt, raskatt, scottish straight, selkirk rex, sibirisk katt,
Har kommit av mig i de serier jag följer... Måste försöka komma i kapp och ha tid att kolla (villhasommarlovnutack)...

Följer just nu:
Suburgatory:
 
Nurse Jackie:


Awkward:
akward, nurse jackie, serier, suburgatory, tv,
 
*blottar mitt rum*
laptop, mintgrön, opera, pokemon, pokemon spel, turkos,
Enklaste sättet att få bra djur är ju att para med riktigt bra hanar, sådana kan vara rätt jobbiga att hitta. Så jag tänkte lista några bra av varje ras. Så kan jag använda det själv också xD - Och jag baserar listan på non perms inte hur nära de är till standard...


American Fuzzy Lop
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=288896 - just nu 407 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=348140 - just nu 354 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=278111 - just nu 260 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=246255 - just nu 251 non perms
(Verkar som om rasen behöver fler aktiva uppfödare)

Britannia Petite
- rasen kom 9onde maj så inga hanar ännu-

Dutch
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=304206 - just nu 1393 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=305627 - just nu 1229 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=299101 - just nu 1178 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=299101 - just nu 951 non perms
5. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=274005 - just nu 820 non perms
6. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=333323 - just nu 811 non perms

Dwarf Hotot
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=301705 - just nu 875 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=111074 - just nu 861 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=333365 - just nu 677 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=365946 - just nu 554 non perms

English Angora
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=118032 - just nu 1157 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=124169 - just nu 1117 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=51912 - just nu 1106 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=99275 - just nu 1062 non perms
5. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=81495 - just nu 1075 non perms

English Lop
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=119319 - just nu 1,360 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=273898 - just nu 925 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=178202 - just nu 757 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=100543 - just nu 749 non perms
5. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=301565 - just nu 672 non perms
6. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=365632 - just nu 663 non perms

English Spot
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=365743 - just nu 1,473 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=368401 - just nu 1,459 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=271016 - just nu 1,447 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=296383 - just nu 1393 non perms
5. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=286603 - just nu 1,230 non perms

European Wild Rabbit
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=358162 - just nu 262 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=358454 - just nu 148 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=358922 - just nu 147 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=360427 - just nu 130 non perms
5. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=358067 - just nu 89 non perms

Flemish Giant
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=267223 - 2,594
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=130278 - 2,269
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=267221 - 2,007
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=209337 - 1,735
5. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=353448 - 1,712
6. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=336711 - 1,648

Holland Lop
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=303780 - just nu 1123 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=290167 - just nu 993 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=253185 - just nu 969 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=375850 - just nu 959 non perms
5. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=275665 - just nu 941 non perms
6. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=121099 - just nu 925 non perms

Lionhead
Mini Rex
Netherland Dwarf

Norwegian Silverfox
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=297262 - just nu 882 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=332321 - just nu 610 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=346740 - just nu 483 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=178434 - just nu 478 non perms
5. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=270192 - just nu 315 non perms

Standard Chinchilla
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=293638 - just nu 951 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=217038 - just nu 651 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=88871 - just nu 423 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=210761 - just nu 345 non perms
5. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=274093 - just nu 314 non perms

Tan
1. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=297672 - just nu 582 non perms
2. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=392076 - just nu 453 non perms
3. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=330559 - just nu 537 non perms
4. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=321382 - just nu 527 non perms
5. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=349048 - just nu 506 non perms
6. http://www.luckylapine.com/rabbit.php?id=381827 - just nu 502 non perms

Abyssinian
American
American Satin
American White Crested
Coronet
Crested
Peruvian
Satin Abyssinian
Silkie
Teddie

[Tt = teddiebärare | Snsn = satinbärare | Stst = crested som ger ungar utan crest | Ll = långhårsbärare]
angora, avelshanar, belgisk jätte, chinchilla, dvärg vädur, dvärgvädur, hemsida, hermelin, hotot, husdjur, internetspel, internetstall, luckylapine, rex, tips, vädur,


Hade inte tänkt publicera bilder på annat än sånt jag själv ritat eller fotat. Men... Palla. Alltså alla har väl nån gång spelat pokémon? Och till min stora lycka efter en googling på olika pokémon spel fann jag: Playr. De har lagt upp typ alla spel som finns till gameboy color och senare. Det är lite kruxigt att spara spelet men man kan få sig en sjuk nostalgitripp ändå! Vissa av spelen laggar sönder men Pokémon Blue och Yellow (som jag kört mest) fungerar perfekt!
pokemon, pokemon spel, tips,
Var ute och fotograferade lite mediokra bilder förut, de flesta blev inte bra alls. Men kände att något måste man väl kunna visa upp i alla fall! Så här är några som blev ganska okej.
 

Best of both worlds? Många hatar ju bin - även om jordens bin är på väg att försvinna. Även om ryktet säger att monsanto medveted dödar naturliga bin för att tjäna pengar när bönder behöver köpa pollenerare. Och så sälg, pil eller vad man nu vill kalla det. Pollenet i blommorna som så många är allergiska mot.


Dvärgpåsklilja, Narcissus pseudonarcissus av nån variant. Eller Daffodil som de heter på Engelska. Räknas till en av de giftigaste växterna som finns (eller om det var en av de mest dödliga - vilket väl är samma sak mer eller mindre). Giftet sitter i huvudsak i knopparna och sedan i viss mängd även i blommorna och resten av växten.


Vi har rester kvar sen förra året. Röd grönkål(?) antar jag att man skulle kunna kalla det här för inte fan är det rödkål (för det ser ju ut som röd vitkål). Kålväxter överlever väldigt bra i strikt kyla vilket gör att man kan skörda färsk kål hela vintern igenom, vilket är superbra om man dels har plats att odla det, dels har tex. marsvin som ska ha grönfoder med högt c-vitamin innehåll mitt i vintern eller helt enkelt vill ha gratis käk när som helst på året. Smakar ungefär som spenat om man kokar det.

Jag kravlade in under en grannes parkerade lastbil. Kändes som en oerhört dum grej att göra. Man får verkligen en helt annan (och mer skrämmande) uppfattning om hur sjukt stora de är när man sitter där som ett lallo undertill.
bi, grönkål, lastbil, påsklilja, scania lastbil, vårtecken,
Ska försöka göra en så kortfattad beskrivning som möjligt, vilket kommer bli svårt. För det är ett ganska omfattande spel och det är lite klurigt i början. Till att börja med så är det ett kanin och marsvinsspel. Det är på engelska och det är gratis att spela.

1. Registrering
Gå till sidan - http://www.luckylapine.com
Klicka på bilden "Sign up now"

Username = Det namn man loggar in med
Password = lösenord
Email = säger sig självt ;D
Playername = Det namn man använder i spelet - går att ändra sen
Birthday = Hur gammal man är, är man under 13 så får djurungarna rosa vs blå prickar på könet när man ska könsbestämma de
Rabbitry name = Vad din uppfödning ska heta 

2. Köpa första kaninen
Honor heter doe - hanar heter buck (på marsvinen är honor sow och hanar boar)
De bästa kaninerna köper du från andra uppfödare - eller hittar i sheltret. Varje stad har sitt egna shelter och sin egna djuraffär. Det finns alltid kaniner att köpa i djuraffären men de är horribelt dåliga. Ska ni köpa kanin i djuraffären så köp bara honor, för de kan man para med bra hanar och på så sätt få bra kaniner.
För att köpa kanin måste du först köpa en bur, detta gör du på Town > General store > Hutch. Köp den minsta storleken, du kan bygga ut den och det blir i slutändan billigare än om du köper en stor direkt. Ska du köpa marsvinsbur måste du resa till staden Hutchington, deras General store > Cages och sen köpa den största buren direkt för marsvinsburarna kan inte byggas ut.

3. Skötsel av djuren
Varje djur måste ha en matskål och en vattenflaska. Dessa går att köpa i Town > General store > Other. Kaniner bör ha sele och koppel, förklaring till det kommer senare. Men dessa går att köpa i Town > General store > Accessories. Köp gärna en tuggleksak - Town > General store > Chew toys. Förklaring varför följer senare. I General store kan man också köpa mat till djuren - Food. Köp både typ pellets och . Kaniner och marsvin äter samma sak. Djuren åldras bara när du loggar in så köper du en 1.1årig kanin idag och inte loggar in på en månad kommer den fortfarande vara 1.2år när du loggar in nästa gång.

4. Sjukdomar
Fly strike - 17% chans att kaninerna får det om man loggar in första veckan på varje ny (IRL) månad. Botas med Fly Guard (som man kan köpa hos veterinären)
Small cut - 5% chans att få den diagnosen när man gör check up hos veterinären. Botas med Antibacterial Powder (som man kan köpa hos veterinären)
Ringworm - 30% chans att drabbas av det om kaninen är ickeavmaskad. 0.1% chans att få det av organiska grönsaker. Botas med Anti-fungal Spray (som man kan köpa hos veterinären)
Eye Infection - 5% chans att få den diagnosen vid check ups. Botas med Eye Gel (som man kan köpa hos veterinären)
Stress - 0.5% chans att drabbas av stress när man tävlar. Botas med Calming Drops som finns i General store under Wellbeing.
Hutchburn - 10% chans att kaninen får det om man loggar in och den bor i en bur som är över 60% smutsig. Botas genom ett besök hos veterinären för $59.99!!! För att slippa den kostnaden bör man städa innan buren blir 60% och alltid lägga in nytt botten material i buren efter städningen.
Bordatella - 10% chans att kaninen får det om buren är över 60% smutsig. Botas hos veterinären för $29.99.
Coccidiosis - 0.1% chans att få den diagnosen när man gör check up, botas hos veterinären för $119.99
Overgrown Incisors - 1% chans att kaninen drabbas av det vid varje inloggning som kaninen/marsvinet är utan tuggleksak - tuggleksakerna är billiga och räcker 30 dagar. Bots hos veterinären för $24.99.
Diarrhea - 1% chans att kaninen får den diagnosen vid check ups, 5-10% chans att få det om kaninen är under 12mån. Bots hos veterinären för $4.99
Constipation - 1% chans att kaninen får den diagnosen vid checkups, 5-10% chans att den får det om kaninen är under 12mån. Botas hos veterinären för $4.99
Avlivning: $19.99

Alla sjukdomar är dödliga om man inte botar dem. Men det tar olika lång tid. Medan Hutchburn kanske bara tar 1-2 dagar så tar stress 7 dagar. I långa loppet är det billigare att bota kaninerna/marsvinen och sköta om de än att hålla på och bota deras sjukdomar stup i kvarten.

5. Tävla och tjäna pengar
Man tjänar mest pengar i spelet genom att tävla med sina djur, man kan tävla med de varje dag. Vanliga medlemmar kan ställa ut varje kanin 5 gånger och delta i 4 agility klasser, betalmedlemmar kan ställa ut varje kanin 8 gånger och delta i 6 agility klasser. Kaninerna (och marsvinen) vinner lättare om de är omskötta innan man tävlar de, om de har bra non perms och om de är nära standarden. Ju bättre non perms de har desto större chans har de att vinna. Om man har bra djur kan man vinna flera tusen varje dag! Det går även att tjäna pengar genom att avla. Man kan själv behålla 1 unge per kull (eller 2 om man är betalmedlem). Man kan sen sälja resten av ungarna till andra medlemmar. Och de som inte blir sålda säljs till spelet för $5/st. Man kan ta ett jobb - då tjänar man xx antal per dag eller vecka. Och efter typ 2 veckor med samma arbete får man en bonus som håller i sig så länge man har jobbet. Du kan även tjäna pengar på att göra grafik! Board - Art Sales. Man kan även låta andra medlemmar avla med ens hanar som man kan välja att sätta upp for stud publikt, privat (du bestämmer vem som ska få para). Har man en bra hane kan man tjäna mycket på detta.

6. Vad är en bra kanin?
Det som gör en kanin bra är två saker. Hur bra den ser ut enligt standarden och hur mycket non perms den har. Non perms är det sammanlagda värdet om du räknar samman siffrorna som står under agility, speed, temperament, intellicance och conformation. Ju högre siffra desto bättre. Men permsen är viktiga också - perms är då hur standarden ser ut. Som exempel: En dvärgvädur ska ha 30/5/30/5/30 för att vara helt perfekt. 
I tävlingssammanhang avgörs det efter hur bra non perms djuren har, en kanin som ser ut precis som standarden avger men np's på 100 kommer inte vinna över en operfekt kanin med 1000np. Däremot om alla kaniner i en klass har ungefär samma np men bara en är perfekt så kommer den perfekta att vinna.

7. Avel
Kaninhonor kan paras mellan 6mån och 6år, 8mån marsvinshonor har samma startålder men slutar vara fertila vid 6år, 7mån och hanarna kan para från 6mån till den dag de dör. De får 1-12 ungar per kull och när en hona har fått en kull kan hon inte paras igen förrän efter 5 dagar (för kullen är kvar hos honan i 3 dagar och sen återhämtar hon sig i 2 dagar till). Kaninerna är dräktiga "1 dag" - så parar du på måndan så får hon ungar på tisdag (eller om du parar honan exempelvis kl 7.00 svensk tid så föder hon vid 10-11 samma dag svensk tid). Marsvinen är dräktiga två dagar (eftersom marsvin i verkligheten är dräktiga 64-72 dygn medan kaniner bara är dräktiga 30 dygn.) Inom vissa kaninraser får man mindre kullar eftersom att de bär på en gen som ger döda ungar - man kan inte avla bort genen dessa raser är: Mini Rex, Britannia Petite, Dwarf Hotot, Netherland Dwarf, Holland Lop och American Fuzzy Lop. Men och andra sidan, när man föder upp marsvin så dör ingen unge när man parar dalmatiner med roan - vilket de hade gjort i verkligheten. Något man kan/bör undvika inom vissa raser är att para 'broken' (alltså tex svart/vit fläckig) eftersom det i dubbel uppsättning gör att ungarna i många fall inte går att registrera och tävla med på vanligt sätt - dessa ungar kallas "charlie".

8. "Non perms"
Se del 6 i guiden. Non perms kan förbättras genom skötsel av djuren, alla matsorter utom den billigaste ger chans till 1-2 bonus poäng i en av agility/speed/osv. Leksakerna ger också poäng men ju dyrare leksak man leker med desto större chans att kaninerna får bonus. När man sätter på kaniner sele får de 2 non perms poäng och lika så med koppel. Därefter kan man besöka staden Lapden som har en park där man kan gå med sina djur. Alla djur med non perms under 500 får garanterat mellan 1-3 bonus poäng i parken varje dag, de över 500 går det trögare med men de har ändå en viss chans. Det allra bästa sättet att höja non perms en på är:
A) Para dina honor med riktigt bra hanar - hanar som har riktigt höga non perms (från 1000 och upp). Spara bästa ungen (av honkön) och para den med antingen sin pappa eller också en annan riktigt bra kanin.
B) Tävla och sköt om dina djur varje dag, avla inte för att spara avkommorna om honan är under 5år (avla isof bara för att antingen sälja avkommorna till andra medlemmar eller till spelet - se punkt 5). När honan är 6-6.8år parar du henne och behåller bästa avkomman. För nonpermsen under en livstid förbättras med ungefär 500 non perms så ju äldre djuren är desto bättre kommer de bli. Och ju bättre non perms de har desto mer pengar kommer man täna på dem.

9. Städerna
Ousford - har ett casino där man kan vinna spelpengar
Ithasay - marsvinslabyrint, motsvarigheten till kaninhoppning en tävlingsform i alla fall.
Moorwell - genetiklabb, tar man djurens id nummer (som syns i slutet av länken) så kan man göra "parningar" för att se vilka färger man kan förvänta sig att få
Woodshire - kaninhoppningen hålls i denna stad (det kallas agility)
Hutchington - den enda staden där man kan köpa marsvinsburar, marsvin säljs i djuraffären här 
Lapden - kaninparken
Sanisham - skrotlager, medlemmar som kastar saker de inte vill ha mer kan plockas upp här
Darburgh - organisk mataffär, maten man köper här ger större bonus poäng än vanliga grönsaker man kan ge djuren
Buckby - tränare, rekommenderar inte att träna kaninerna här eftersom det är onödigt och dyrt men fördelaktigt att träna sina marsvin här så blir de bättre i sin variant av agility.
Ellstede - topplistorna hittas här

10. Räkna ut hur pass nära standarden en kanin är (perms)
Sedan den här guiden först skrevs har denna sidan kommit som hjälper till med att räkna ut permsen. 

Detta hör ihop med del 6 och 7. Det går bara att avla fram perms, till skillnad från non perms som ändras under hela djurets liv. Perms bestämmer djurets utseende, perms som en kanin har går att hitta på deras sidor under "DNA" ... Det första man bör göra är att gå till RFA och trycka på den ras man har - alla raser är länkade där. Skriv av hur de ska se ut.
Exempel:
Mini Rex - Fur: 40 / Body: 40 / Head: 10 / Eyes: 5 / Ears: 5 - förkortat: 40/40/10/5/5 ...
Nu bör man kolla hur pass nära ens kaniner är till detta, har en kull med MR just nu som har:
36/38/13/7/6
40*/37/12/6/5*

Så här är två kaninungar, det finns fler sätt att räkna ut detta på men så här brukar jag göra:

36 + 4 blir 40 alltså +4
38 + 2 blir 40 alltså +2
13 - 3 blir 10 alltså -3
7 - 2 blir 5 alltså -2
6 - 1 blir 5 alltså -1

+4/+2/-3/-2/-1 på första ungen
räkna ihop plusen och/eller minusen - summan ska/brukar vara densamma
4+2 och 3+2+1 båda blir 6
Sen ska man ta 6 + 6 för att få reda på resultatet: Kaninungen är 12 off från standardutseendet.

Tar vi nästa unge så har den en * vid två av sina perms, detta betyder att den ser ut precis så som standarden säger därför kan man skriva 0 där... Så unge 2 är:
0/+3/-2/-1/0 = 3+3 = 6 off
belgisk jätte, dvärg vädur, guide, hemsida, husdjur, internetspel, kanin, luckylapine, marsvin, nörd, tips,
Som fd. elev på skolan så känns det som ett måste att åka och kolla på deras elevutställningar. Inte minst för att bevisa för folk att man lever fortfarande! Så när jag ändå var där blev det lite fotografering av deras saker. Dessvärre vet jag inte vem som har skapat vilka verk. Men går man in på skolans hemsida kan man säkert ta reda på detta.
 
 
design, konst, konst och design, måleri, skulptur, österlenskolan,
Om man kan kalla det så... Har parat flera honor och fått åtminstone fyra kullar med ungar som är bra, till sjukt bra. De kommer inte kunna säljas förrän tidigast 6 Maj men intresserade får de gratis. Är 3st Holland Lop (dvs Dvärg Vädur) kullar och 1 Flamish Giant (dvs Belgisk Jätte). FG's tar upp dubbelt så stor plats i en hutch, men den kullen jag har fått nu kommer ge vrål mycket pengar om de ställs ut varje dag.
belgisk jätte, dvärg vädur, internetspel, kanin, luckylapine,
Jag älskar spel på nätet, inte flash spel alá facebook eller liknande. Utan spel i en genre som inte så många svenskar håller på med (vilket är jättesynd). Men aja.. Här tänkte jag presentera två av de spel jag spelar just nu.
 

LuckyLapine.com
Detta är ett spel som är gratis att registrera sig på, det är på engelska men många medlemmar är inte kanonbra på det. Sidans ägare är från Norge tex. LL är ganska svårt att komma in i men väldigt lätt att få tips och hjälp av andra medlemmar. De har en chat som alla medlemmar får använda - man behöver alltså inte ha något specialmedlemskap för att vara social med folk! Spelet går ut på att man ska föda upp och tävla med sina djur. Man kan ha antingen kaniner eller marsvin - eller både och! Man tjänar enklast pengar i spelet genom att tävla med sina djur. Går att göra i princip allt på sidan som vanlig medlem.

Några tips om LL:
* Får man en kull tex kaniner så får man behålla 1 unge i kullen (om man inte är upgrade medlem). Man kan sälja ungar till andra medlemmar och på så sätt få lite pengar. Men de ungar som inte behålls eller säljs till nån annan får man $5/st för.
* De bästa djuren är de med mest "non perms" (non perms är tex agility, intelligance, speed - som finns på varje djurs egna sida). Ju högre non perms desto större chans att djuret vinner när man tävlar med det. 
* För att förbättra "non perms" så ska man sköta om djuren och träna dem (köp träningsgodis i town - general store - treats. Gå sen till kaninens sida och scrolla till "Assign Treat Type" välj det godiset du köpt och börja träna). Kaniner kan tränas i två saker per dag och marsvin bara en sak. Tränar du kaninen i "litter training" blir buren smutsig långsammare. Åker man till Lapden så finns det en kaninpark där man kan gå med djuren; obs - kaninerna måste ha sele och koppel på sig för att kunna gå. När man tävlar djuren får man poäng som tillslut kommer leda till att djuren får bättre non perms. Tävla i kaninhoppning gör man i Woodshire och marsvinens motsvarighet finns it Itasay.
* Om man inte loggar in så ändras inte åldern på de vuxna djuren, men kullarna försvinner efter några dagar. Är man betalande medlem så dras bara dagarna av när man är inloggad. Betalmedlemskap går att köpas för spelpengar (fast det är sjukt dyrt)
*I sidans forum; Board. Under "Help me!" Finns massor av bra hjälpinlägg är det mycket folk inne (ser man på Coffee Shop) så kan man fråga i chatten så brukar någon svara.

DogDayzz.com
Är uppenbarligen ett hundspel, det är gratis att registrera sig på och gratis att spela. Jag har spelat det i typ 3 år nu eller något och har ännu inte haft annat än vanligt medlemskap. Man kan föda upp hundar, tävla med de dessutom kan man göra grafik - både "designer" och hundbilder. Även avatarer kan man sälja. Det som är roligt här är att grafiken på vissa raser är helt sjukt realistisk och när man avlar hundarna så får man en avkomma som baseras på föräldrarnas färger, raser och egenskaper. Man kan, om man vill, göra en egen hundras i spelet! Spelet går (för många) ut på att man ska försöka få hundar som är så nära 1000 som möjligt - men det kommer aldrig att gå att få de till den nivån. När man köper sina starthundar har de mellan 480-520 så det är ju en bit man får kämpa tills man får upp de högt. Man bör även avla på hälsa, en riktigt frisk hund har 0000 hälsa och det sjukaste är 4444 (en sån hund är döv, blind och har typ inga leder i höfterna/armbågarna - om hunden varit på riktigt). Hundar med 0000 hälsa och så nära 1000 som möjligt vinner meriter. Hundarna kräver daglig skötsel, det är väl det enda negativa med sidan.

Jag är inte jätteaktiv här längre eftersom det blev alldeles för mycket hundar ett tag samtidigt som massa saker IRL hände. Mina DD vänner har slutat (pga jobb eller så har de bytt till andra spel). Men föder fortfarande upp raserna Holländsk Herdehund, Engelsk Springer Spaniel, Schäfer (två olika färger och linjer), Glen of Imaal Terrier och Skotsk Terrier. 

dogdayzz, internetspel, luckylapine,
 
Jag har länge varit sugen på att ha ett internetstall igen - för nostalgins skull. Och idag la jag upp ett I-stall. Det är ännu långt ifrån klart ännu. Jag har dessutom glömt bort mycket om hur man gör sådana men det kommer väl med tiden. Adressen till detta är http://tussockstables.webb.se/ Jag har hittills bara gjort "hem" och "stallinformation" klart men resten kommer väl med tiden. Just nu håller jag på och försöka utforma mina stall och när jag väl kommit så långt tänkte jag försöka mig på att göra lite olika stallplaner.
hemsida, internetstall, nörd,
 
De marsvin jag ska sälja - ett (som inte kom med på bild).
De ruffsiga i mitten med röda ögon är tingade redan dock.
fotografi, husdjur, marsvin,

 
eld, fotografi, valborg,

Har varit sugen på att göra en ny blogg länge men inte kommit mig för - bland annat för att jag inte vet vad jag ska skriva i den. Men antar att det blir mest bilder och sådant. För mina intressen är det inga som delar. True story. Fast och andra sidan kanske andra kan få upp ögonen för andra kul saker att intressera sig för!