Spelrekomendationer

0kommentarer

Jag älskar spel på nätet, inte flash spel alá facebook eller liknande. Utan spel i en genre som inte så många svenskar håller på med (vilket är jättesynd). Men aja.. Här tänkte jag presentera två av de spel jag spelar just nu.
 

LuckyLapine.com
Detta är ett spel som är gratis att registrera sig på, det är på engelska men många medlemmar är inte kanonbra på det. Sidans ägare är från Norge tex. LL är ganska svårt att komma in i men väldigt lätt att få tips och hjälp av andra medlemmar. De har en chat som alla medlemmar får använda - man behöver alltså inte ha något specialmedlemskap för att vara social med folk! Spelet går ut på att man ska föda upp och tävla med sina djur. Man kan ha antingen kaniner eller marsvin - eller både och! Man tjänar enklast pengar i spelet genom att tävla med sina djur. Går att göra i princip allt på sidan som vanlig medlem.

Några tips om LL:
* Får man en kull tex kaniner så får man behålla 1 unge i kullen (om man inte är upgrade medlem). Man kan sälja ungar till andra medlemmar och på så sätt få lite pengar. Men de ungar som inte behålls eller säljs till nån annan får man $5/st för.
* De bästa djuren är de med mest "non perms" (non perms är tex agility, intelligance, speed - som finns på varje djurs egna sida). Ju högre non perms desto större chans att djuret vinner när man tävlar med det. 
* För att förbättra "non perms" så ska man sköta om djuren och träna dem (köp träningsgodis i town - general store - treats. Gå sen till kaninens sida och scrolla till "Assign Treat Type" välj det godiset du köpt och börja träna). Kaniner kan tränas i två saker per dag och marsvin bara en sak. Tränar du kaninen i "litter training" blir buren smutsig långsammare. Åker man till Lapden så finns det en kaninpark där man kan gå med djuren; obs - kaninerna måste ha sele och koppel på sig för att kunna gå. När man tävlar djuren får man poäng som tillslut kommer leda till att djuren får bättre non perms. Tävla i kaninhoppning gör man i Woodshire och marsvinens motsvarighet finns it Itasay.
* Om man inte loggar in så ändras inte åldern på de vuxna djuren, men kullarna försvinner efter några dagar. Är man betalande medlem så dras bara dagarna av när man är inloggad. Betalmedlemskap går att köpas för spelpengar (fast det är sjukt dyrt)
*I sidans forum; Board. Under "Help me!" Finns massor av bra hjälpinlägg är det mycket folk inne (ser man på Coffee Shop) så kan man fråga i chatten så brukar någon svara.

DogDayzz.com
Är uppenbarligen ett hundspel, det är gratis att registrera sig på och gratis att spela. Jag har spelat det i typ 3 år nu eller något och har ännu inte haft annat än vanligt medlemskap. Man kan föda upp hundar, tävla med de dessutom kan man göra grafik - både "designer" och hundbilder. Även avatarer kan man sälja. Det som är roligt här är att grafiken på vissa raser är helt sjukt realistisk och när man avlar hundarna så får man en avkomma som baseras på föräldrarnas färger, raser och egenskaper. Man kan, om man vill, göra en egen hundras i spelet! Spelet går (för många) ut på att man ska försöka få hundar som är så nära 1000 som möjligt - men det kommer aldrig att gå att få de till den nivån. När man köper sina starthundar har de mellan 480-520 så det är ju en bit man får kämpa tills man får upp de högt. Man bör även avla på hälsa, en riktigt frisk hund har 0000 hälsa och det sjukaste är 4444 (en sån hund är döv, blind och har typ inga leder i höfterna/armbågarna - om hunden varit på riktigt). Hundar med 0000 hälsa och så nära 1000 som möjligt vinner meriter. Hundarna kräver daglig skötsel, det är väl det enda negativa med sidan.

Jag är inte jätteaktiv här längre eftersom det blev alldeles för mycket hundar ett tag samtidigt som massa saker IRL hände. Mina DD vänner har slutat (pga jobb eller så har de bytt till andra spel). Men föder fortfarande upp raserna Holländsk Herdehund, Engelsk Springer Spaniel, Schäfer (två olika färger och linjer), Glen of Imaal Terrier och Skotsk Terrier. 

dogdayzz, internetspel, luckylapine,

Kommentera

Publiceras ej